crida per les iniciatives en solidaritat amb el c.s.o.a. Cox 18


El dia 22 de gener de 2009 a les 7 del matí un centenar de policies han entrat al Centre Social Conchetta, fundat fa més de 33 anys, on tenen les seves seus la llibreria Calusca (des de 1971) i el valuós i històric arxiu Primo Moroni.

La resposta de la ciutat ha sigut immediata, i molts activistes, amics i gent del barri s'han concentrat ràpidament davant dels blindats de les forces de l'ordre.

És clarament una intervenció illegal, que ignora que hi ha encara un judici en marxa arrel de la denúncia que l'ajuntament va fer al juliol de 2008 per intentar recuperar l'edifici.

El tinent d'alcalde De Corato, sempre en contra de les realitats no homologades de la ciutat, va descarregar tota la responsabilitat de l'operació al cap de policia i al governador civil.

El fiscal informa que ha sigut informat a fets consumats. Poca importància té, tots estan d'acord amb la tesi que la importància de l'operació consisteix en fer que l'Ajuntament no perdi el valor de la zona. Es tracta d'una qüestió "patrimonial", com si això fos suficient per explicar i justificar-ho tot.

El resultat és que en aquests moments el centre està segellat i amb tota la seva documentació confiscada, inclosos els llibres i les revistes de l'arxiu i la biblioteca.

El Centre Social Conchetta, la llibreria Calusca i l'arxiu Primo Moroni representen un bocí d'història important i testimonien la possibilitat d'eludir el principi de mercantilització. Amb ells, hi ha moltes altres cases okupa, llocs d'accés lliure i lliure canvi, la supervivència dels quals representa la supervivència de la llibertat d'acció, de ser amos del nostre futur, de no ser classificats segons allò que podem / sabem / volem gastar.

Per nosaltres, no considerem el joc acabat i reconeixem aquell que refusa l'homogeneïtat del pensament únic del mercat: ens volen compatibles, compradors comprables, ordenats i sotmesos. Ens mantindrem allò que sabem ser: originals, comunicatius y no-homogenis.

Demanem a cadascú que es faci càrrec d'un bocí d'aquest camí, que és el camí de tots.

Email: archiviomoroni@inventati.org, cox18@inventati.orghttp://www.petitiononline.com/cox18/petition.html